torsdag 14 april 2011

Dagarna i Fjugesta

Från håriga ben till håriga hundar...
Har haft två otroligt givande dagar i Fjugesta ute hos Fanny och Thomas på Klickerklok.
Var alltså med på instruktörsforum som demoekipage, och har lärt oss en massa om avslappning och kontroll, och fått med oss bra övningar och tips som vi ska träna vidare på. Spontant så ska vi träna en del burlekar för att ha ett bra verktyg vid pauser, besök och andra situationer där det kan behövas att hunden ligger i bur. Hon är ju van det sen tidigare men buren har inget värde för henne, men det ska vi ändra på nu för jag inser ju klart nyttan i det.

Sen fick vi lite tips om förväntningssituationer, gå ut ur bilen, slappna av ute osv, samt lite hur vi ska utveckla leken för att öka mitt värde och få mer en känsla av att det är vi tillsammans.
Det problem jag främst ville ha hjälp med var hennes lover mellan moment, jag brukar ju klappa om henne och säga bra mellan momenten, men det gör att hon tor det är färdigtränat då och far och kollar in tävlingsledaren eller annat kul. Där fick vi prova olika alternativ och det som helt klart kändes bäst var att helt enkelt inte klappa om henne utan fortsätta ha utgångsställning och fotgående mellan momenten. Får träna på det hemma och variera belöningarna i ett program så att det inte blir förutsägbart. Egentligen rätt logiskt men jag kommer aldrig på sånt själv, gör allt lite svårare än det är oftast... Gick också igenom omvänt lockande som nog är bra att träna för oss som har lite dålig självkontroll...

Sen pratades det, diskuterades, visades och vi kollade alla på varann så man fick otroligt mycket med sig, och nu är jag helt tom i huvudet. Är så glad och tacksam för att vi fick komma och vara med!

Lite bilder från dagarna två, klicka för större version.

Trillian på morgonprommisen
Några av Fanny och Thomas underbara får och lamm.

Burlek med mig och Trillian

Och lite rolig kamp!

Kelpien Rasken tränar platsliggning på ett lite innovativt sätt ;)

3 kommentarer:

 1. Wow! Så himla kul att vara med på en sån grej! Jag skulle så gärna vilja gå kurs för Klickerklok. Gillar deras tänk! JAg har också haft lite strul med "lover" efter momenten, det har blivit bättre men jag jobbar fortfarande med det. Tänk vad roligt det skulle vara om vi fick träna ihop =) Fina bilder oxå! Lycka till med träningen!

  SvaraRadera
 2. Vad snygg hon är!

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul det låter, ni verkar ha lärt er massor!!
  Ja, jag kommer antagligen vara i Kiruna hela sommaren som det verkar, söker lite jobb här så får vi se, har ingen lust att åka någon annanstans :) Så självklart ska vi träna massor!

  Ja de där förbaskade sötsuget alltså, men nu är de snart borta och jag är back on track igen! För det här går inte, blir galen på mig själv och min kropp så nu är det dags att ta tag i saken igen!

  SvaraRadera