tisdag 22 mars 2011

Slutet på Mr. Y

Har just läst klart en spännande bok av Scarlett Thomas. Den heter Slutet på Mr. Y och innehåller inslag av fantasy, filosofi och vetenskap.
April Manto är en kvinna i 30-årsåldern som doktorerar på ett universitet under professor Saul Burlem. De träffades när han höll ett föredrag om en över hundra år gammal bok, Slutet på Mr. Y, som det ryktades hade en förbannelse över sig. Den som läste den skulle drabbas av förbannelsen och till slut dö. Författaren själv, Lumas, hade försvunnit spårlöst efter att han skrivit boken.

Saul Burlem försvinner också från universitetet utan ett ord till Ariel, men när hon av en slump hittar den sällsynta boken på ett antikvariat börjar en resa hon aldrig kommer att glömma. Tidsresor, kvantteori, tankeförmågor, ja det är bara några av ämnena som är med i boken. Inte att förglömma Ariels destruktiva sexliv, hemliga agenter och musgudar på röda scootrar.

Är lite ledsen över att den är slut nu. Det enda negativa var nog att den var dåligt korrläst, fanns en del stavfel och sånt som jag störde mig på. Och så kanske vissa avsnitt om gamla författare och tänkare blev lite för långdragna. Lite mer action hade det kunnat vara, men jag tyckte om de ändå, och kunde knappt sluta läsa.

Rekommenderas!

Hittade förresten en blogg som tillhör hon som gjort omslaget. Tyckte hennes omslag var mycket finare än det här ovan, som är på boken jag har, det är en pocket så hennes kanske är på den inbundna versionen bara.

http://lokakanarp.blogspot.com/2010/05/slutet-pa-mr-y.html

Läste vidare där, och är grymt sugen på hennes bok Pärlor och patroner - 60 historiska kvinnoporträtt. Kanske ett senare presenttips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar