tisdag 2 augusti 2011

Hemma från sökskogen

Ytterligare en underbar söktisdag har varit. Ville ta det lugnt med Trillian eftersom hon nyss slutade halta så vi körde bara lite markeringsövningar och så fick hon gå ett spår som Carmen var snäll nog att lägga åt henne. Typ 200-300 m i torr skog och lite sankmark, med en apport plus slutapporten.

Vi kunde ju inte låta bli så vi tränade markering med lösrullen, och det gick sjukt bra. Nu kunde vi avancera lite så att figgen hade rullen lite mer otillgänglig, men Trillian fattar grejen och söker aktivt upp den för att fara till mig. I dag var det lite flamsigt på tillbakavägen i början men sen löste det sig och på slutet gick det rent skitbra. Tar det lugnt och ska träna avlämningar (som jag inte förstår hur vi ska lära oss :S ) separat och inte hetsa med att lägga in det i själva söket. Hon är ju så ny ännu. Hoppas vi kan köra lite mer regelrätta sökövningar nästa vecka.

Tintin fick även hon ett spår, inte så fasligt långt, men tyckte att hon också behöver jobba lite i bland. Och hon fixade det med bravur, och slutet fick bli hennes hartass som hon är helt galen i. Kanske tom hon kan få upp motivationen lite ? ;)

Trillians spår sen. Ja jag kan ju konstatera att vi kanske borde träna lite mer precision, typ kortare med fokus på varje fotspår har jag fått tips om. Hon blir så ivrig att hon flamsar i väg i början och lite då och då bara för att hon så gärna vill, och då tappar hon ju, vill ännu mer och det blir tramsigt. Men det har funkat att korta linan i starten, och lägga in lite paus vid apporterna och ge vatten och sådär. Nu var hon nog extra speedad också med tanke på att vi inte spårat sen i våras. Apporterna är också såna där grejer som man gärna visar lite fort och sen vill man fortsätta spåra. Det måste vi också jobba på. Hon har i alla fall super motivation och har utvecklats enormt som spårhund i år. Nu planerar vi hur vi ska utvecklas och gläds över de framgångar vi har! :D

Kommer att sakna sökgänget häruppe när vi åker ner :( Får anmäla mig till kurser och träffa lite folk man kan träna med där nere. Det gäller att hålla uppe det här, för det är ju såå kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar