onsdag 1 juni 2011

Nytt i Indien

I Indien har kvinnorättsörelsen skäl att fira. Fler kvinnor jobbar, och de indiska poliserna har börjat att även hjälpa kvinnor och inte bara män, om de blir utsatta för övergrepp och våldsbrott. År 2011.

1. Tack gode gud för att jag är född i Sverige.

2. Feminism och kampen för jämställdhet och rättvisa är något av det viktigaste som sker, världen över.

3 kommentarer:

  1. Såg det igår på nyheterna, vi har det verkligen bra i Sverige. Såg en intervju med en svensk kvinna som tyckte det hade gått fort i sverige, hennes mormor hade inte ens haft arvsrätt. Så det är lite coolt att man ser framsteg ialf =)

    SvaraRadera
  2. Många muslimska kvinnor som kommer till vår restaurang talar så tyst att man inte har en chans att höra vad de säger om man inte ber dem upprepa typ fem gånger. Jag har funderat lite på om de inte "har rätt" att tala hemma... Det handlar alltså till största del kvinnor med slöja.

    SvaraRadera
  3. vi hade en karl i vår klass som inte ens lät sin fru gå ut och handla på affärn själv...och han gick hem varje lunch eftersom hon skulle ha maten färdig för honom när han kom.

    Vi föreslog att hon kunde gå och handla så hon kunde lära sig lite svenska. Nej det behöver hon inte var svaret. Han sköter allt det svenska åt henne. Trevlig kille....

    SvaraRadera